Gastenboek / Links

Zangvereniging Het Schelde Koor
Bergen op Zoom

korasu

Mogen wij ons even voorstellen ?

Wat een grap teweeg kan brengen

Enkele dames, van de in de wijkaccommodatie aanwezige gym club, opperden als grap een zangkoor te willen oprichten.
Deze grap werd echter zo spontaan opgepakt dat men al snel een twintigtal leden bij elkaar had. Op 1 september 2003 was de oprichting van een koor dan ook een feit en wie had ooit kunnen bedenken dat door deze grap een koor was ontstaan dat zou uitgroeien tot een volwaardig gemengd koor.

De naam

Na de oprichting moest men voor het koor nog een naam bedenken. De thuislocatie "de Bergse Plaat" gelegen aan de "Binnenschelde" gaf voldoende inspiratie. Een naam was dan ook snel gevonden,

"HET SCHELDE KOOR"

De muzikale begeleiding

Wat echter nog ontbrak was een dirigent / muzikaal leider en met het oog op de officiële opening van de wijk accommodatie, waarvoor het koor gevraagd was een optreden te verzorgen, moest hiervoor een oplossing worden gevonden.

Er werd contact gezocht met Theo van Leent  waarbij deze als muzikaal leider werd gevraagd. Theo  wilde, het toen nog prille koor, wel helpen maar gaf direct aan dat het koor hierna op zoek zou moeten gaan naar een andere dirigent / muzikaal leider. Het beviel Theo van Leent echter zo goed, dat hij tot op heden, nog steeds als muzikaal leider bij Het Schelde Koor in functie is.

Naast het dirigeren en muzikaal leiden van het koor begeleid Theo van Leent het koor, op zijn accordeon, ook instrumentaal.

12½ jaar Schelde Koor

Op 1 april 2016 bestond het koor 12½ jaar. In deze 12½ jaar is het koor uitgegroeid tot een koor dat hun liederen meerstemmig ten gehore brengt en zelfs werkt met soliste(s) en solist(en). Deze opzet zorgt ervoor dat het koor zich onderscheidt van andere koren.

Heden

Heden bestaat het koor uit een hechte groep van 20 leden die de liedjes met veel plezier ten gehore brengen.

Jaarlijks verzorgen wij meerdere optredens in o.a. woonzorgcentra, op koren festivals en bij ouderen organisaties.

koor bestaat uit 35 enthousiaste leden die hard aan de weg  met hun optrens het publiekkeer opnieuw weer te verrassen. Ondanks de niet meer zo jonge leeftijd is het zeker geen oubollig koor en bruist het nog steeds van het leven.

portretfoto augustus 2013
Foto: Zangvereniging Het Schelde Koor - Augustus 2013

Zangvereniging Het Schelde Koor voor levensliederen
p/a Ooitas 3